Label-UP logo
Energielabel aanvragen Amsterdam

Ook besparen op je energielabel aanvraag?

Binnen 5 werkdagen in huis

Deskundig & volledig gecertificeerd

Geldig voor woningverkoop en verhuur

Binnen 60 seconden geregeld!

Waarom een energielabel Amsterdam?

Ook in Amsterdam is het sinds 1 januari 2021 wettelijk verplicht om een energielabel te hebben wanneer een woning of een bedrijfspand verkocht of verhuurd wordt. Dat betekent dat ook jij een energielabel moet aanvragen als je bijvoorbeeld verhuisplannen hebt en je je koopwoning op Funda wilt plaatsen. Voorheen kon je een energielabel gemakkelijk aanvragen bij de overheid, maar dat is helaas niet meer zo. Het energielabel laat (potentiële) kopers en huurders zien wat ze kunnen verwachten qua energiezuinigheid van de woning. Dat geeft inzicht in de waarde van de woning, maar ook in toekomstige energierekeningen en besparingsmogelijkheden.

Energielabel aanvragen Amsterdam

Amsterdam kenmerkt zich doordat veel huizen verkamerd zijn. Dat betekent dat panden vaak opgesplitst worden in meerdere woningen. In de regel is het voordeel daarvan dat een woning die wordt ingesloten door andere appartementen energiezuiniger is. Er gaat namelijk minder warmte verloren. Dat kan soms gunstig zijn voor het energielabel, want een energielabel geeft je inzicht in de energiezuinigheid van je woning en hoe je deze eventueel kunt verbeteren. Hoe groener je energielabel, hoe positiever de impact op de waarde van je woning. Daarnaast kunnen energiebesparende maatregelen de maandelijkse gas- en elektrarekening verlagen. Niet alleen goed voor de planeet, maar ook voor jouw portemonnee! Het kan echter ook betekenen dat de verhuurder voor 2021 een gunstiger energielabel heeft gekregen dan werkelijk het geval is. Wees hier dus altijd scherp op als je een kamer gaat huren in Amsterdam.

Goedkoop energielabel aanvragen Amsterdam

Het hoofdkantoor van Label-UP is gevestigd in Amsterdam en daardoor zijn we met veel inspecteurs actief in deze regio. Daardoor kunnen wij energielabels aanbieden voor de laagste prijs en met de beste service. Benieuwd of we ook bij jou langs kunnen komen? We zijn onder andere actief in Amsterdam, Hoofddorp, Landsmeer, Muiden, Amstelveen, Diemen, Lijnden, Ouderkerk aan de Amstel en Zaandam. Staat jouw woonplaats er niet tussen? We zijn actief door heel Nederland, dus neem dan gerust contact met ons op om snel en betaalbaar een energielabel aanvraag in Amsterdam te regelen. Dan krijg je een officieel en definitief energielabel tegen een aantrekkelijke prijs. Onze deskundige en gecertificeerde adviseurs beoordelen je pand en geven nuttige tips om de energie-efficiëntie te verbeteren.

Prijs energielabel Amsterdam bij Label-UP

Kijk op onze prijzenpagina voor de actuele kosten van een energielabel in Amsterdam. De kosten verschillen namelijk per type en grootte van de woning. Bij een appartement kunnen wij bijvoorbeeld nóg scherpere prijzen aanbieden dan bij een eengezinswoning.

Energielabel bedrijfspand Amsterdam

Naast woningen, kun je ook bij Label-UP terecht voor een energielabel voor een bedrijfspand. Of het nu gaat om een kantoor-, horeca- of winkelpand, onze deskundige inspecteurs staan voor je klaar. Vanaf 1 januari 2023 moeten kantoorgebouwen en bedrijfspanden die groter zijn dan 100m² minimaal een energielabel C hebben. Wanneer je kantoor geen energielabel C heeft, mag het niet meer gebruikt worden als kantoor of bedrijfspand. Wanneer jouw kantoor geen energielabel heeft op moment van overdracht aan een koper of huurder, riskeer je een boete. Die boete is vanaf 1 november 2021 € 870 per verkocht of verhuurd bedrijfspand zonder definitief energielabel. Onze gecertificeerde adviseurs zorgen dat je snel en vakkundig een accuraat energielabel voor je bedrijfspand in Amsterdam krijgt.

Woning verduurzamen Amsterdam

Ben je van plan om je woning in Amsterdam te verduurzamen voor een groener energielabel? Zit je met een hoge energierekening? Of ben je gewoon ontevreden met je huidige energielabel en wil je graag advies? Wij helpen je graag op weg. Tijdens onze Quickscan gaan wij met je in gesprek over de mogelijke investeringen in de duurzaamheid van je huis of appartement. Hierbij bespreken we natuurlijk ook de goedkopere opties met een snelle terugverdientijd. Aangezien veel woningen in Amsterdam monumenten zijn, zullen wij ook adviseren over het aanvragen van eventuele benodigde vergunningen. Interesse? Kijk rond in onze sectie over verduurzaming.

Vraag een energielabel aan

Al 4.764 huiseigenaren gingen je voor in de afgelopen maanden.

Woning
Bedrijfspand
Blauw icoon van studio
Studio

Woonoppervlakte tot 40m²195


Binnen 60 seconden geregeld

Geldig voor woningverkoop en verhuur

Binnen 5 werkdagen in huis

Blauw icoon van twee flatgebouwen
Appartement
245


Binnen 60 seconden geregeld

Geldig voor woningverkoop en verhuur

Binnen 5 werkdagen in huis

Blauw icoon van huis
Eengezinswoning
280


Binnen 60 seconden geregeld

Geldig voor woningverkoop en verhuur

Binnen 5 werkdagen in huis

Blauw icoon van vrijstaande woning

Vrijstaande woning

Woonoppervlakte vanaf 150m²


Al vanaf

315


Binnen 60 seconden geregeld

Geldig voor woningverkoop en verhuur

Binnen 5 werkdagen in huis

Blauw icoon van bedrijfspand utiliteit

Bedrijfspand

< 100m²

485

ex btw

Binnen 5 werkdagen

Vakkundige service

Blauw icoon van bedrijfspand utiliteit

Bedrijfspand

100 – 250m²

575

ex btw

Binnen 5 werkdagen

Vakkundige service