Label-UP logo

Energielabel aanvragen?

De energielabel experts van Label-UP staan voor je klaar

Een gunstig energielabel kan niet alleen wijzen op lagere energiekosten en een verminderde ecologische voetafdruk, maar het kan ook de marktwaarde van een pand verhogen. Het aanvragen van een dergelijk label vereist echter deskundigheid en precisie. Hier komt de rol van een gecertificeerde energielabel expert om de hoek kijken, iemand die de nuances van energie-efficiëntie begrijpt en een betrouwbaar en accuraat label kan verstrekken.

Waarom een energielabel aanvragen?

Het energielabel geeft een duidelijk inzicht in de energiezuinigheid van een gebouw. Dit is niet alleen belangrijk voor het milieu, maar ook voor de portemonnee. Een gunstig energielabel kan de waarde van je woning of bedrijfspand aanzienlijk verhogen. Bovendien is het bij verkoop of verhuur van een woning verplicht om een geldig energielabel te hebben.

Energielabels mogen sinds 1 januari 2021 uitsluitend worden verstrekt door gecertificeerde energielabel experts - ook wel EP-adviseurs genoemd.

NEN2580 meetrapport door LabelUP

Wat is een energielabel expert?

Energielabel experts, ook wel EP-adviseurs of EnergiePrestatie-adviseurs, zijn de professionals die zijn opgeleid en gecertificeerd om de energieprestaties van gebouwen te beoordelen. Hun expertise gaat verder dan het simpelweg toekennen van een label; ze hebben diepgaande kennis van bouwkundige aspecten, verwarmingssystemen, isolatie, ventilatie en andere factoren die de energie-efficiëntie van een pand beïnvloeden.

Een EP-adviseur evalueert niet alleen de huidige staat van een gebouw, maar biedt ook waardevolle inzichten en aanbevelingen over hoe de energiezuinigheid kan worden verbeterd. Of je nu een woningeigenaar, verhuurder of bedrijfsleider bent, het inschakelen van een energielabel expert is een cruciale stap om te zorgen voor een duurzamere, kostenbesparende en comfortabelere leef- of werkomgeving.

Icoon van gloeilamp met groen plantje erin

Je energielabel checken?

Checken welk energielabel je huidige of toekomstige woning heeft? Je ziet meteen of deze geldig is voor de verkoop (of verhuur) van de woning met onze gratis "energielabel checken" tool.

De voordelen van kiezen voor de energielabel experts van Label-UP

  • Ervaring en kennis: Ons team bestaat uit ervaren en gecertificeerde experts op het gebied van energielabels. Wij zorgen voor een nauwkeurige en objectieve beoordeling;
  • Betrouwbaar en transparant: Onze dienstverlening kenmerkt zich door heldere communicatie en een betrouwbaar advies. Je weet precies wat je van ons kunt verwachten;
  • Concurrerende tarieven: Wij bieden topkwaliteit dienstverlening tegen concurrerende prijzen. Bij ons krijg je gegarandeerd de laagste prijs;
  • Snel en Efficiënt: Wij begrijpen dat u snel zekerheid wilt. Ons proces is gestroomlijnd om u zo spoedig mogelijk van een energielabel te voorzien.
label-up inspecteur inspectie woning

Hoe werkt een energielabel aanvragen?

  1. Aanvraag indienen: Ga naar energielabel aanvragen en vul het online formulier;
  2. Inspectie: Een energielabel expert van Label-UP neemt contact op voor een inspectie van de woning of het bedrijfspand;
  3. Rapportage: Na de inspectie ontvang je een uitgebreid rapport met het toegekende energielabel en aanvullende adviezen om de energiezuinigheid te verbeteren;
  4. Certificering: Het energielabel wordt officieel geregistreerd en is daarna 10 jaar geldig.

Energielabel aanvragen energielabel expert

Klaar om het energielabel van je woning of bedrijfspand te laten bepalen door de energielabel expert in het veld? Neem dan nu contact op met Label-UP en zet de eerste stap naar een energiezuinigere toekomst.

Portret van Rick van Bee, EnergiePrestatie-adviseur
Ik sta voor je klaar

Heb je een vraag? Bel gerust tussen 09-17u.