Label-UP logo
Energielabel aanvragen Heerlen

Ook besparen op je energielabel aanvraag?

Binnen 5 werkdagen in huis

Deskundig & volledig gecertificeerd

Geldig voor woningverkoop en verhuur

Binnen 60 seconden geregeld!

Energielabel aanvragen Heerlen: Wat je moet weten!

Welkom bij ons artikel over het aanvragen van een energielabel in het prachtige Heerlen! Als jij, net als veel andere huiseigenaren, je afvraagt hoe je een energielabel voor je woning kunt krijgen en wat de unieke eigenschappen zijn van woningen en energielabels in Heerlen, dan ben je hier aan het juiste adres. In dit artikel gaan we je alles vertellen wat je moet weten over energielabels, zodat je goed voorbereid aan de slag kunt gaan.

Wat is een energielabel en waarom is het belangrijk?

Een energielabel is als het ware een 'rapport' dat aangeeft hoe energiezuinig je woning is. Het varieert van A tot en met G, waarbij A staat voor zeer energiezuinig en G voor zeer energie-inefficiënt. Het label is verplicht bij verkoop of verhuur van een woning. Maar wist je dat een energielabel ook invloed kan hebben op de waarde van je woning? Een energiezuinige woning is namelijk aantrekkelijker voor potentiële kopers of huurders, wat kan leiden tot een hogere verkoopprijs of huurprijs.

Unieke eigenschappen van woningen in Heerlen

Heerlen, een stad met een rijke geschiedenis en prachtige woningen, heeft enkele unieke eigenschappen die van invloed kunnen zijn op het energielabel van jouw huis. Veel van de woningen in Heerlen zijn gebouwd in verschillende bouwperiodes, variërend van historische panden tot modernere nieuwbouw. Deze diversiteit in bouwstijlen kan van invloed zijn op de energie-efficiëntie van de woningen.

Daarnaast is de ligging van Heerlen ook van belang. Sommige delen van de stad liggen meer beschut, terwijl andere gebieden meer blootgesteld zijn aan wind en andere weersinvloeden. Dit kan een verschil maken in het energieverbruik van de woningen.

Energielabel aanvragen in Heerlen

Nu je begrijpt waarom een energielabel belangrijk is en welke unieke eigenschappen van Heerlense woningen van invloed kunnen zijn, wil je natuurlijk weten hoe je een energielabel kunt aanvragen. Het proces is vrij eenvoudig en begint met het inschakelen van een gecertificeerde energieadviseur van Label-UP. Onze expert komt bij jou thuis om een inspectie uit te voeren.

Tijdens de inspectie zal de energieadviseur kijken naar verschillende aspecten van jouw woning, zoals isolatie, verwarmingssystemen, ventilatie en mogelijke duurzame energiebronnen. Op basis van deze bevindingen wordt het energielabel vastgesteld en geregistreerd. Na de inspectie ontvang je binnen vijf dagen je energielabel!

Energielabel verbeteren: Tips voor een energiezuinig huis

Als je energielabel lager uitvalt dan gewenst, maak je geen zorgen! Er zijn verschillende maatregelen die je kunt nemen om de energie-efficiëntie van jouw woning te verbeteren. Enkele tips die specifiek relevant zijn voor Heerlen:

  • Historische panden: Als je in een historisch pand woont, overweeg dan om te investeren in renovaties die de isolatie verbeteren, zoals dubbele beglazing en gevelisolatie. Op deze manier behoud je de charme van het pand terwijl je het energieverbruik vermindert.
  • Nieuwbouwwoningen: Bij modernere nieuwbouwwoningen is het belangrijk om te letten op duurzame bouwmaterialen en energiezuinige apparatuur. Zo ben je al vanaf het begin goed op weg naar een hoger energielabel.

Met deze tips zet je stappen in de goede richting om jouw woning energiezuiniger te maken en mogelijk een beter energielabel te verkrijgen.


Vraag een energielabel aan

Al 4.764 huiseigenaren gingen je voor in de afgelopen maanden.

Woning
Bedrijfspand
Blauw icoon van studio
Studio

Woonoppervlakte tot 40m²195


Binnen 60 seconden geregeld

Geldig voor woningverkoop en verhuur

Binnen 5 werkdagen in huis

Blauw icoon van twee flatgebouwen
Appartement
245


Binnen 60 seconden geregeld

Geldig voor woningverkoop en verhuur

Binnen 5 werkdagen in huis

Blauw icoon van huis
Eengezinswoning
280


Binnen 60 seconden geregeld

Geldig voor woningverkoop en verhuur

Binnen 5 werkdagen in huis

Blauw icoon van vrijstaande woning

Vrijstaande woning

Woonoppervlakte vanaf 150m²


Al vanaf

315


Binnen 60 seconden geregeld

Geldig voor woningverkoop en verhuur

Binnen 5 werkdagen in huis

Blauw icoon van bedrijfspand utiliteit

Bedrijfspand

< 100m²

485

ex btw

Binnen 5 werkdagen

Vakkundige service

Blauw icoon van bedrijfspand utiliteit

Bedrijfspand

100 – 250m²

575

ex btw

Binnen 5 werkdagen

Vakkundige service