Label-UP logo
Energielabel aanvragen Hengelo

Ook besparen op je energielabel aanvraag?

Binnen 5 werkdagen in huis

Deskundig & volledig gecertificeerd

Geldig voor woningverkoop en verhuur

Binnen 60 seconden geregeld!


Wat is een energielabel en waarom is het belangrijk?

Een energielabel is een officieel certificaat dat informatie verstrekt over de energieprestaties van een woning. In Hengelo speelt het energielabel een cruciale rol bij het stimuleren van duurzame woningen en het bevorderen van milieuvriendelijke praktijken. Het energielabel biedt inzicht in de energie-efficiëntie van een huis en helpt huiseigenaren bewuste keuzes te maken om hun ecologische voetafdruk te verminderen. Daarnaast kan een gunstig energielabel de waarde en aantrekkelijkheid van een woning verhogen, gezien de groeiende vraag naar energiezuinige huizen in Hengelo.

Hoe vraag je een energielabel aan in Hengelo?

Het aanvragen van een energielabel in Hengelo is een eenvoudig en gestructureerd proces. Om moeiteloos een energielabel voor je woning te verkrijgen, zijn er enkele stappen die je moet volgen. Begin met het verzamelen van de benodigde informatie over je huis, zoals het bouwjaar, de kenmerken en eventuele energiebesparende maatregelen. Vervolgens dien je contact op te nemen met een erkende deskundige die bevoegd is om energielabels af te geven. Deze professional zal je woning inspecteren en de energie-efficiëntie beoordelen op basis van de verzamelde gegevens. Na afronding van de inspectie zal de deskundige het energielabel registreren en verstrekken. Je ontvangt het energielabel digitaal, zodat je het gemakkelijk kunt delen bij verkoop of verhuur van je woning.

Unieke eigenschappen van woningen en energielabels in Hengelo

Woningen in Hengelo hebben enkele unieke eigenschappen die van invloed kunnen zijn op het energielabel. Hengelo staat bekend om zijn diverse architectuur, variërend van historische panden tot moderne nieuwbouw. Elke woning heeft zijn eigen specifieke kenmerken, zoals bouwstijl, isolatievoorzieningen en duurzame energieoplossingen. Deze unieke eigenschappen kunnen invloed hebben op de energie-efficiëntie van de woning en daarmee op het energielabel. Het is belangrijk om deze factoren in overweging te nemen bij het aanvragen en verbeteren van het energielabel van je woning in Hengelo.

Praktische tips om de energie-efficiëntie te verbeteren in Hengelo

Als je de energie-efficiëntie van je woning in Hengelo wilt verbeteren, zijn er enkele praktische tips die je kunt volgen:

Isoleer je woning

Zorg voor goede isolatie, zoals dakisolatie, muurisolatie en isolerende beglazing. Dit helpt warmteverlies te verminderen en de energie-efficiëntie te verhogen.

Investeer in energiezuinige verwarmings- en koelsystemen

Overweeg de installatie van energiezuinige verwarmings- en koelsystemen, zoals een HR-ketel of een warmtepomp. Deze systemen verbruiken minder energie en dragen bij aan lagere energiekosten.

Gebruik energiezuinige verlichting

Vervang traditionele gloeilampen door energiezuinige LED-lampen. LED-verlichting is niet alleen energiezuiniger, maar gaat ook langer mee, waardoor je op de lange termijn kosten bespaart.

Maak gebruik van duurzame energiebronnen

Overweeg de installatie van zonnepanelen op je dak om gebruik te maken van zonne-energie. Hengelo biedt voldoende zonuren, waardoor zonne-energie een efficiënte en duurzame optie is. Zonnepanelen zetten zonlicht om in elektriciteit, waardoor je je eigen groene energie kunt opwekken en je elektriciteitsverbruik kunt verminderen.

Door deze praktische tips toe te passen, kun je de energie-efficiëntie van je woning in Hengelo verbeteren en mogelijk een gunstiger energielabel verkrijgen.


Vraag een energielabel aan

Al 4.764 huiseigenaren gingen je voor in de afgelopen maanden.

Woning
Bedrijfspand
Blauw icoon van studio
Studio

Woonoppervlakte tot 40m²195


Binnen 60 seconden geregeld

Geldig voor woningverkoop en verhuur

Binnen 5 werkdagen in huis

Blauw icoon van twee flatgebouwen
Appartement
245


Binnen 60 seconden geregeld

Geldig voor woningverkoop en verhuur

Binnen 5 werkdagen in huis

Blauw icoon van huis
Eengezinswoning
280


Binnen 60 seconden geregeld

Geldig voor woningverkoop en verhuur

Binnen 5 werkdagen in huis

Blauw icoon van vrijstaande woning

Vrijstaande woning

Woonoppervlakte vanaf 150m²


Al vanaf

315


Binnen 60 seconden geregeld

Geldig voor woningverkoop en verhuur

Binnen 5 werkdagen in huis

Blauw icoon van bedrijfspand utiliteit

Bedrijfspand

< 100m²

485

ex btw

Binnen 5 werkdagen

Vakkundige service

Blauw icoon van bedrijfspand utiliteit

Bedrijfspand

100 – 250m²

575

ex btw

Binnen 5 werkdagen

Vakkundige service