Huurpuntentelling
Vraag een huurpuntentellingen aan om bijvoorbeeld de (maximale) hoogte van de huurprijs te bepalen.
NEN 2580 meetrapport
Wij meten de vloeroppervlakten van een gebouw volgens de NEN 2580 normering.
Als eigenaar van een woning of bedrijfspand ben je verplicht om een energielabel aan te vragen voor het moment van verkoop of verhuur. Het label geeft aan hoe energiezuinig het gebouw is en helpt bij het maken van duurzame keuzes. Maar hoe vraag je eigenlijk een energielabel aan?
In 2021 is er veel veranderd in de regelgeving rondom het aanvragen van een energielabel. Sinds dat jaar mag een energielabel namelijk alleen nog worden afgegeven door een deskundige energielabel-adviseur. Maar wat betekent dit nu precies en waar moet je op letten als je een energielabel wilt aanvragen? Op deze pagina vertellen we je alles wat je moet weten.
Laten we beginnen met de basis: wat is een energielabel eigenlijk? Een energielabel is een certificaat dat informatie geeft over de energieprestatie van een gebouw. Het label loopt van energielabel A (zeer energiezuinig) tot en met energielabel G (zeer energie-onzuinig) en is verplicht bij verkoop of verhuur van vastgoed. Het label is gebaseerd op verschillende factoren, zoals de isolatie, verwarming, ventilatie en het gebruik van duurzame energiebronnen.
Een energielabel is na afgifte 10 jaar geldig. De ‘geldig tot’-datum staat altijd vermeld op het label. Is je energielabel verlopen? Dan is het van belang dat je een nieuw energielabel aanvraagt.
Meer weten over energielabels? Bekijk ook onze veelgestelde vragen.
Er bestaan zeven verschillende soorten energielabels die je woning of bedrijfspand kan krijgen. Dit zijn ze op een rijtje van meest duurzaam naar minst duurzaam:
Checken wat jouw energielabel is? Gebruik onze gratis energielabel berekenen tool.