Label-UP logo

Second Opinion energielabel aanvragen: no cure no pay

Twijfel je of je energielabel wel klopt? Bijvoorbeeld omdat het is afgegeven voor 01-01-2021? Of omdat bepaalde isolatiemaatregelen worden geweigerd door de EP-adviseur? Vraag een Second Opinion aan, wij helpen je op no cure po pay basis.

Blauw icoon van een papier met vergrootglas

Second opinion energielabel aanvragen

Tarieven

Appartement

245

Eengezinswoning

280

Vrijstaande woning

Al vanaf

315

Nieuwbouw

Al vanaf

266

Laagste prijsgarantie
Vind je later toch een lager tarief? Dan betalen wij het verschil gewoon terug!
Prijs energielabel
+

165

No cure no pay
No cure no pay

No cure no pay: Komt er na de Second Opinion geen beter energielabel uit het onderzoek? Dan betaal je helemaal niks.

  • Wel een beter energielabel? Dan betaal je achteraf de overeengekomen prijs.
  • Geen verbetering energielabel? Als het onderzoek niet leidt tot een verbetering van je energielabel dan hoef je niet te betalen. Dan was het dus geheel kosteloos.

Gratis intakegesprek om erachter te komen waar het probleem zit.

Inclusief zogenaamd 'destructief onderzoek' op locatie om wettelijke bewijslast te genereren.

Wat is destructief onderzoek?

Een EP-Adviseur voert een destructief onderzoek uit om het allerbeste bewijsmateriaal te genereren voor een optimaal energielabel. Dit bestaat uit:

  • Endoscopisch muuronderzoek of inspectie van dak/vloer op locatie.
  • Er wordt een klein gat geboord om isolatiemateriaal en kwaliteit te beoordelen.
  • Vastlegging van resultaten voor wettelijk bewijs van energielabel.

No cure no pay: Geen verbeterd energielabel? Dan hoef je niets te betalen.

Blauw icoon van papieren en een vergrootglas

Second opinion energielabel aanvragen

Vul dit formulier in en dan nemen wij zo snel mogelijk contact op voor je aanvraag voor een second opinion

Door dit formulier in te dienen ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacy policy.

Hoe werkt het?

Van aanvraag naar destructief onderzoek: zo werkt het

1

Afspraak inplannen

Laat je gegevens achter of bel ons om een afspraak voor een destructief onderzoek in te plannen.


2

Documenten aanvullen

We helpen jou met eventuele benodigde documenten verzamelen & opsturen (indien aanwezig).


3

Inspectie op locatie

Een van onze gecertificeerde adviseurs komt bij je langs om het destructief onderzoek uit te voeren.


4

Binnen 5 dagen je antwoorden

Als wij bij je langs zijn geweest ontvang jij binnen 5 werkdagen terugkoppeling en eventueel een geüpdate energielabel.

Wat is een energielabel?

Bij de verkoop van je huis ben je altijd verplicht om een energielabel te laten zien. De letter op het energielabel wordt bepaald door de verduurzamende maatregelen die reeds zijn getroffen voor de woning.

Een koper of huurder kan door middel van het energielabel dus direct zien hoe energiezuinig de woning is. Dit is waardevolle informatie, omdat een energiezuinig huis beter is voor het milieu en goedkoper is om in te wonen. Een duurzaam huis is daarom inherent aan een beter energielabel. Voor je een woning gaat verhuren of verkopen, moet je dus een energielabel aanvragen.

Stapels muntjes met kleine boompjes erop en een wit huisje met de energielabels

Is mijn energielabel correct?

Je overweegt je woning te verkopen of verhuren en twijfelt of het energielabel daarvan wel correct is. Of je huurt een woning en twijfelt over het energielabel. Het is belangrijk om te weten dat wanneer je een zogenaamd "definitief energielabel" hebt, dat niet wil zeggen dat het energielabel ook daadwerkelijk correct is.

Hierbij dienen de volgende situaties onderscheiden te worden:

1) Energielabel is afgegeven voor 01-01-2021

Energielabels afgegeven vóór 01-01-2021 vallen onder de oude regelgeving. Er was toen nog geen fysieke inspectie door een gecertificeerde Energie Prestatie Adviseur nodig. Bewoners en verhuurders konden zelfs zelf hun energielabel opstellen. Wanneer de aanvraag netjes werd ingevuld, kwam er vaak een te laag energielabel uitgerold, maar er zijn ook genoeg situaties waarin te hoge energielabels zijn toegekend.

Kortom: wanneer het energielabel is afgegeven voor 01-01-2021 is er een (zeer) grote kans dat het energielabel niet klopt.

2) Energielabels afgegeven vanaf 01-01-2021

Energielabels die zijn aangevraagd en afgegeven na 01-01-2021 zijn afgegeven volgens de nieuwe NTA8800 richtlijnen. Voor deze woningen is er wel een inspectie uitgevoerd door een EP-Adviseur. Toch kan het nog steeds zo zijn dat het energielabel niet klopt.


In bijna alle gevallen gaat het om kleine bedrijven of ZZP'ers die de energielabels hebben aangeboden voor zeer lage prijzen. In deze situaties is er vaak geen documentatie ingezien of verder onderzoek gedaan. Dit resulteert vaak in een onnodig laag energielabel.

Veelvoorkomende voorbeelden zijn:

  • De EP-Adviseur heeft niet naar documentatie gevraagd en het energielabel afgegeven op basis van het bouwjaar van de woning (dus volgens te lage isolatiewaarden);
  • De EP-Adviseur heeft geen isolatiewaarden van isolatie voor dak, gevel of vloer meegenomen omdat er facturen aanwezig waren;
  • De EP-Adviseur heeft geen kwaliteitsverklaringen voor de installaties, zoals CV-ketel, PV-panelen, Mechanische Ventilatie opgenomen;
  • De woning is ca. 5 – 15 jaar geleden volledig gerenoveerd en geïsoleerd, maar er zijn geen facturen aanwezig en de EP-Adviseur heeft hier niets mee gedaan.
Vrouw met hondje op schoot gebruikt glimlachend haar laptop

Wat kun je doen aan een incorrect energielabel?

Vanwege de vele fraudegevallen die plaatsvonden voor 01-01-2021 zijn er tegenwoordig zeer strenge richtlijnen voor EP-Adviseurs ingesteld voor het mogen meenemen van isolatiewaarden en bewijsstukken. Wanneer er geen wettelijk bewijs aanwezig is, mag er geen isolatie worden meegenomen op het energielabel. Sommige EP-Adviseurs maken hier 'handig' gebruik van door simpelweg geen documentatie op te vragen. Dit scheelt een adviseur veel werk, maar resulteert vaak in een aanzienlijk lager energielabel.

Met name in 2021, vlak na de introductie van het energielabel, werden er veel incorrecte energielabels afgegeven. Bij de consumenten lag er op dat moment vooral een focus op de prijs en er was nog geen serieuze interesse voor energielabels in de markt. Het energielabel is vandaag de dag een belangrijke overweging binnen het koop- en verkoopproces en het is dus wel degelijk van belang dat het energielabel correct is.

Heb je twijfels of het energielabel van je woning of bedrijfspand wel klopt, omdat het is afgegeven voor 01-01-2021? Of omdat bepaalde isolatiemaatregelen geweigerd worden door je EP-Adviseur? Neem dan contact met ons op, wij helpen je graag op weg op basis van een No Cure No Pay proces.

Vraag vandaag nog je Second Opinion aan

Portret van Rick van Bee, EnergiePrestatie-adviseur
Ik sta voor je klaar

Heb je een vraag? Bel gerust tussen 09-17u.