Label-UP logo

Energielabel appartement

Appartementen zijn soms al relatief energiezuinig, omdat ze aan alle zijden buren hebben. Dat kan echter ook betekenen dat je erg afhankelijk bent van je buren. Wanneer je buren een goed geïsoleerd huis hebben, helpt dat jouw energielabel ook.

Hoe vraag je een energielabel voor een appartement aan? Wat kun je doen om je huis te verduurzamen? En hoe zit werkt dat bij een Vereniging van Eigenaren? Label-UP legt het uit.

Energielabel aanvragen appartement

Label-UP staat voor je klaar als je geïnteresseerd bent in het aanvragen van een energielabel voor je appartement. Door het contactformulier in te vullen, kun je direct een moment met ons inplannen dat jou uitkomt. Eén van onze inspecteurs zal dan een klein half uurtje bij je langskomen om je appartement te inspecteren.


Het aanvragen van een energielabel voor je appartement heeft als voordeel dat je precies weet hoe zuinig je appartement is en wat je nog kunt ondernemen om op je maandelijkse energiekosten te besparen. Ook zorgt een gunstig energielabel voor waardevermeerdering van je appartement.

Hond ligt op bank in stijlvol ingerichte woonkamer met zwarte accenten

Energielabel appartement verbeteren

Ben je ontevreden met je energielabel? Overweeg dan om energiebesparende maatregelen te treffen. Dit heeft een aantal grote voordelen. Allereerst komt het de waarde van je appartement ten goede, omdat kopers vaak op zoek zijn naar energiezuinige woningen.

Daarnaast zul je met een energiezuinig appartement minder gas nodig hebben om je huis te verwarmen, wat je direct terug zult zien in de maandelijkse lasten. Tot slot wordt ook het wooncomfort verhoogd door een aangenamere temperatuur in huis. Zowel in de zomer als de winter.

Gemiddeld verbruik energie 1-persoons appartement

In een eenpersoons appartement wordt gemiddeld 900 kWh stroom en 1000 kubieke meter gas per jaar gebruikt. De personen die er bij komen verhogen dit verbruik slechts met zo’n 10%. Dus zeker als je in je eentje woont en alle nutskosten moet dragen, is het van grote waarde om een lager verbruik te hebben.

Stapels muntjes met kleine boompjes erop en een wit huisje met de energielabels

Appartement energiezuinig maken

Er zijn verschillende manieren om je appartement energiezuinig te maken:

  • Isoleren van gevels, vloeren en eventueel het dak;
  • Enkelglas ramen vervangen door dubbelglas;
  • Dubbelglas upgraden naar HR++ of Triple HR glas.

Heb je iets meer budget voor verduurzaming van je appartement, zou je ervoor kunnen kiezen om een nieuwe HR-ketel aan te schaffen of - eventueel in samenwerking met de Vereniging van Eigenaren - zonnepanelen op het dak te leggen.

LabelUP ondersteunt graag bij woning verduurzaming. Onze energieprestatie-adviseurs rekenen met speciale software uit welke maatregelen jouw energielabel tegen minimale kosten kunnen verbeteren. Zo kun je met een klein budget het energielabel van je appartement al snel één of twee gradaties verbeteren. Bijvoorbeeld van een E- naar een C-label.

Energielabel aanvragen VvE

Wanneer je eigenaar bent van een appartement, kan het handig zijn om met de gehele Vereniging van Eigenaren een aanvraag te doen. Je hebt dan direct een energielabel voor het hele appartementencomplex.

Bovendien kun je met meerdere appartementen tegelijk verduurzamingsmaatregelen nemen. Ook gezamenlijke investeringen, zoals zonnepanelen op het dak of een nieuwe gezamenlijke installatie, kunnen sneller op draagvlak rekenen onder alle eigenaren.

Verduurzaming advies op maat om een beter energielabel te krijgen

Om jou en het klimaat op weg te helpen, staat Label-UP voor je klaar met deskundig advies voor verduurzaming. Wij kunnen je helpen met slim en betaalbaar je woning optimaliseren voor Energielabel A. Plan vandaag nog je adviesgesprek in.

Deskundig advies op maat van een gecertificeerde energieprestatie-adviseur.

Groene energielabels A op een label, omringd door groene blaadjes en euromunten

Rechtstreeks contact met een energieadviseur?

Onze energieadviseurs staan elke werkdag voor je klaar om je vragen te beantwoorden.

Wij bellen je terug

Laat je naam en telefoonnummer achter en wij bellen je zo snel mogelijk terug.

Door dit formulier in te dienen ga je akkoord met onze en privacy policy.

Terugbelverzoek

Maak een afspraak om teruggebeld te worden

Portret van Rick van Bee, EnergiePrestatie-adviseur
Ik sta voor je klaar

Heb je een vraag? Bel gerust tussen 09-17u.