Label-UP logo

Energielabel checken van jouw woning of bedrijfspand

Check hier welk energielabel je huidige of toekomstige woning heeft. Je ziet meteen of deze geldig is voor de verkoop van de woning.

Jouw label Registratiedatum Verloopdatum

Er kunnen verschillende redenen zijn om je energielabel te willen checken. Weten wat het energielabel van je huis is, komt van pas in een aantal verschillende situaties. Het is niet alleen verplicht om een definitief energielabel te hebben op het moment dat je de woning gaat verhuren of verkopen, maar kan ook helpen bij het opstellen van een strategie voor woningverduurzaming.

Energielabel checken

Het checken van een energielabel is gemakkelijker dan je misschien denkt. In Nederland kun je de energielabels van woningen gratis opvragen onze energielabel checker hierboven. Vul je postcode en huisnummer in en klik op de knop ‘haal mijn energielabel op’. Je krijgt vervolgens direct te zien wat het energielabel van je huis is, wanneer het is geregistreerd en hoelang het nog geldig is. Zo eenvoudig is het om je energielabel te checken.

Gratis je energielabel berekenen

Heb je nog geen energielabel, maar wil je een inschatting over welk energielabel je huis heeft? Label-UP heeft een gratis tool ontwikkeld waarmee jij zelf je energielabel kunt berekenen.

Let op: je moet nog wel een definitief energielabel aanvragen op het moment dat je je huis gaat verkopen/verhuren

Wat is een energielabel en waarom is het belangrijk?

Maar wat betekenen deze labels precies? Een energielabel is als een ID-kaart voor het energieverbruik van een gebouw of apparaat. Het geeft aan hoe energiezuinig een gebouw of apparaat is. Dit label varieert van energielabel A (zeer energiezuinig) tot energielabel G (niet energiezuinig). Een efficiënter energieverbruik betekent lagere energierekeningen en een kleiner ecologisch voetafdruk. Dus door het energielabel te begrijpen, kun je slimmere keuzes maken en bijdragen aan een beter milieu.

Gele achtergrond met lichtroze spaarvarkentje

Verbeter je energielabel: praktische tips & tricks

Zodra je eenmaal een energielabel hebt opgevraagd, vraag je je misschien af wat je kunt doen om dit te verbeteren. Er zijn talloze manieren om energie-efficiënter te worden, van kleine aanpassingen zoals het vervangen van gloeilampen door LED-verlichting, tot grotere investeringen zoals het installeren van zonnepanelen of een warmtepomp. Vergeet niet dat deze investeringen op de lange termijn kunnen leiden tot aanzienlijke besparingen op je energierekening.

GRATIS verduurzamingsconsult

Om jou (en het klimaat) op weg te helpen, biedt Label-UP nu GRATIS verduurzamingsconsult ter waarde van €120 aan! Ontdekken hoe jij je woning kunt optimaliseren voor een Energielabel A? Plan vandaag nog je gratis adviesgesprek met Steven.

Energielabel aanvragen

Wil jij je energielabel checken, maar staat er nog geen energielabel geregistreerd voor je huis? En ben je van plan om de woning te gaan verhuren of verkopen? Dan is het alsnog van belang om een definitief energielabel aan te vragen.

Dat kan snel een eenvoudig bij Label-UP:

1) Ga naar energielabel aanvragen en kies je soort woning;

2) Vul het bijbehorende aanvraagformulier in;

3) Wij bellen je om een afspraak te maken.

We kiezen samen met jou een geschikt moment waarop een van onze inspecteurs bij je langskomt. Na de inspectie wordt alle informatie door ons verwerkt en ontvang je binnen vijf werkdagen het energielabel van de woning.

Veelgestelde vragen over energielabel checken

Is mijn energielabel correct?

Indien het energielabel van je woning voor 1 januari 2021 is afgegeven dan is er een grote kans dat het energielabel niet correct is. Tot 1 januari 2021 was er namelijk nog geen inspectie verplicht door een gecertificeerd adviseur. Energielabels opgesteld door eigenaar-bewoners zijn vrijwel nooit correct en vaak lager dan terecht is.


Wat is het voordeel van een goed energielabel?

Er zijn vele voordelen aan een goed energielabel, maar de belangrijkste voordelen zijn: (1) rentekorting op je hypotheek bij een B/A label, (2) woningwaarde neemt aanzienlijk toe, (3) lagere energierekening; en (4) beter voor het klimaat.


Hoe kan ik mijn energielabel berekenen?

Het berekenen van een energielabel is een ingewikkeld proces dat alleen door een gecertificeerd EP-Adviseur gedaan kan en mag worden. Schakel dus altijd een professional in wanneer je een energielabel nodig hebt.


Hoeveel geld kan ik besparen met een goed energielabel?

Wanneer je B / A label hebt, kun je bij de meeste banken een rentekorting krijgen oplopend t/m 0.20%. Bij een gemiddelde woning scheelt dat al snel €600,- tot €1.000,- per jaar.


Hoe vraag ik een energielabel aan?

Neem contact op met een gecertificeerde EP-Adviseur, plan een afspraak in voor de inspectie en ontvang binnen 5 werkdagen je energielabel.

Regel vandaag nog je energielabel

Portret van Rick van Bee, EnergiePrestatie-adviseur
Ik sta voor je klaar

Heb je een vraag? Bel gerust tussen 09-17u.

Deze site gebruikt functionele, analytische en tracking cookies en externe scripts om je beleving te verbeteren. Meer info.