Energielabel aanvragen in Groningen

Energielabel Groningen

Sinds 1 januari 2021 is het landelijk verplicht om een energielabel te hebben wanneer je van plan bent om jouw woning te verkopen of te verhuren. Dit geldt dus ook voor Groningen. Groningen kent als provinciestad een steeds aantrekkelijker wordende huizenmarkt, waar overbieden eerder regel dan uitzondering is. Wanneer je dus in het bezit bent van een woning, loont het vroeg of laat om een groen energielabel te hebben.

Voordelen van een energielabel in Groningen?

Om je woning in Groningen zo goed mogelijk te verkopen in deze overspannen huizenmarkt, is het van groot belang om een groen energielabel te hebben. Dit komt de waarde van je woning ten goede en zorgt vaak voor een snellere verkoop.

Wanneer je tijdig een energielabel aanvraagt, is het zelfs nog mogelijk om het label vóór de verkoop op te krikken naar een beter label. Met name bij verouderde huizen zijn vaak nog nauwelijks isolerende maatregelen getroffen. Met een aantal kleine ingrepen kun je op goedkope wijze een energielabel van E naar C brengen.

Goedkoop energielabel aanvragen in Groningen

LabelUP is sinds kort ook actief in Groningen. Ben je op zoek naar een goedkoop energielabel, maar wil je niet inleveren als het aankomt op service en kwaliteit? Dan ben je bij ons aan het goede adres.


Plan een afspraak in en wij komen langs om naar je installaties, geometrie en eventuele bestaande energiebesparende maatregelen te kijken. Wij zijn onder andere in te schakelen in Delfzijl, Veendam, Groningen, Hoogkerk, Appingedam, Haren, Ter Apel, Winschoten, Hoogezand en Leek.

Prijs energielabel bij LabelUP

Bij LabelUP zijn wij er trots op dat wij energielabels altijd voor de laagste prijs kunnen aanbieden. Benieuwd wat een energielabel voor jouw woning kost? Bekijk ons prijzenoverzicht. Hoe kleiner een woning is, hoe goedkoper wij het energielabel kunnen aanbieden.

Een appartement in Groningen is dus in de regel het goedkoopst, maar ook voor vrijstaande woningen bieden wij de beste prijs. Bel ons gerust met vragen of plan direct een afspraak in.

Woning verduurzamen in Groningen?

Een groener energielabel werpt vaak al snel z’n vruchten af. Het levert niet alleen een hogere waarde van je woning op, maar zorgt ook voor een lagere energierekening en meer wooncomfort.

LabelUP helpt je daarom graag op weg met de verduurzaming van je woning in Groningen. Bij ons kun je nu geheel gratis een Quickscan t.w.v. €225,- aanvragen. Tijdens deze scan helpen onze adviseurs je om tegen zo laag mogelijke kosten het energielabel van je woning te verbeteren.

Meer over energielabels en verduurzaming

Lees hier de laatste updates en ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid, energielabels en meer.

Energielabel aanvragen
Wanneer is het verplicht om een energielabel aan te vragen?

Lees hier precies wanneer je verplicht bent om een energielabel te hebben.

Energielabel & Huurpuntentelling

Wat is de impact van het energielabel op de huurpunten voor WWS?

Vernieuwen van Energielabel

Wat is de impact van een beter energielabel op je woningwaarde?

portretfoto van een vrouwelijke medewerker met pony
Ik sta voor je klaar

Heb je een vraag? Bel gerust tussen 09-17u.

Deze site gebruikt functionele, analytische en tracking cookies en externe scripts om je beleving te verbeteren. Meer info.