Energielabel verplicht

Energielabelverplichting

Voor de meeste woningen en utiliteitsgebouwen (ziekenhuizen, kantoren of scholen) is het hebben van een energielabel bij de verkoop, verhuur of oplevering verplicht. Voor onder andere kerken, moskeeën en beschermde monumenten hoeft dit niet.

Wanneer is een energielabel verplicht?

Of een energielabel bij de verkoop, verhuur of opleveren van het gebouw verplicht is, verschilt. Zoals bovenstaand vermeld, zijn er verschillende situaties waar naar gekeken wordt. Hier wordt onder andere gekeken naar situaties zoals, is het gebouw een woning of bedrijfspand? Hieronder wordt uitgelegd wat de verschillen zijn, ten aanzien van een energielabel verplichting bij woningen en bedrijfspanden.

Energielabels voor woningen

Een energielabel laat zien hoe duurzaam een woning is. Bij de verkoop, verhuur of oplevering van je woning is het kunnen tonen van het energielabel verplicht. Dit geldt ook als eigenaren een woning laten bouwen. De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) controleert of er een geldig energielabel is bij de verkoop, verhuur of oplevering van woningen. Ben je benieuwd wanneer een energielabel geldig is? Kijk dan op deze pagina [Interne link  pagina Label-UP regelgeving energielabel]

Ben je benieuwd naar het verschil tussen woningen, dan verwijzen wij je graag door naar onze pagina over nieuwbouwwoningen en recreatiewoningen. [Interne link  pagina Label-UP nieuwbouwwoning en recreatiewoning]

Energielabels voor bedrijfspanden

Bij de verkoop, verhuur of oplevering van de meeste utiliteitsgebouwen is een energielabel verplicht. Dit geldt voor gebouwen met de volgende functie:

• Kantoor

• Onderwijs

• Bijeenkomst

• Gezondheidszorg

• Logies

• Sport

• Winkels


Bij nieuwe verhuur moet de eigenaar van het gebouw een kopie van het energielabel aan de nieuwe huurder geven. Voor sommige utiliteitsgebouwen is een energielabel niet nodig, zoals fabriekshallen, kerken, moskeeën of beschermde monumenten. Wil je meer weten over bedrijfspanden? Kijk dan op deze pagina [Interne link  pagina Label-UP bedrijfspanden].

zakelijk kantoor

Energielabel aanvragen bij Label-UP

Heb je nog geen (geldig) energielabel voor je woning en/of bedrijfspand? Dan ben je aan het juiste adres! Vraag snel een (nieuw) energielabel aan bij Label-Up! De inspecteurs van Label-UP staan voor je klaar om je woning te inspecteren. Maak een afspraak [https://label-up.nl/energielabel-aanvragen/energielabel-voor-woningen/] en plan samen met een van onze medewerkers een moment in dat jou uitkomt. Het is ook mogelijk om het contactformulier [https://label-up.nl/energielabel-aanvragen/] in te vullen. Dan bellen wij je terug om een afspraak te maken.

Verduurzamingsservice van Label-UP

Heeft jouw woning of bedrijfspand nog geen energielabel? Vraag dan snel je energielabel aan bij LabelUP. We bieden ook adviestrajecten aan om je te helpen je kantoor tegen minimale kosten naar een Energielabel C te brengen. Goed voor de planeet en je portemonnee. Meer weten over hoe onze verduurzamingservice in z’n werk gaat?

Energielabel aanvragen via LabelUP
portretfoto van een vrouwelijke medewerker met pony
Ik sta voor je klaar

Heb je een vraag? Bel gerust tussen 09-17u.

Deze site gebruikt functionele, analytische en tracking cookies en externe scripts om je beleving te verbeteren. Meer info.