Label-UP logo

Energielabel voor kantoor

Energielabel c kantoren

Een (zichtbaar) energielabel is verplicht voor kantoren die via een entree, hal of balie toegankelijk zijn voor publiek. Heb je geen energielabel voor je werkplek? Dan kun je daar een boete voor krijgen.

Het energielabel geeft weer hoe energiezuinig je kantoor(gebouw) is en in welke energieklasse het daardoor valt. Hoe lager het energie-index getal, hoe groener het energielabel en hoe duurzamer het kantoor is.

Sinds januari 2023 gelden er strengere regels rondom energielabels voor bedrijfspanden. De meeste kantoren moeten nu minimaal een energielabel C hebben. Lees meer over de energielabel C verplichting.

Jongen in gele trui zit achter laptop in donkere kamer met bureaulamp aan

Verplicht energielabel voor kantoren

Het is sinds januari 2008 verplicht om een energielabel te hebben wanneer een kantoorpand of woning wordt verkocht of verhuurd. Het energielabel mag alleen worden bepaald door gecertificeerde energieprestatie adviseurs en is maximaal 10 jaar geldig.

Als jouw kantoor geen energielabel heeft op moment van overdracht aan een koper of huurder, riskeer je een boete. Die boete is vanaf 1 november 2021 € 870 per verkocht of verhuurd bedrijfspand zonder definitief energielabel.

Een energielabel is niet verplicht voor:

  • Gebouwen met een industriefunctie;
  • Tijdelijke bouwwerken;
  • Kerken;
  • Monumenten;
  • Woonboten;
  • Woonwagens;
  • Caravans;
  • Woningen met een oppervlakte kleiner dan 50m2.

Kosten energielabel voor kantoren

De prijs voor het energielabel van je kantoor is afhankelijk van het aantal m2 dat je pand betreft. Hieronder een overzicht van de tarieven voor bedrijfspanden:

Tarievenoverzicht van prijzen voor energielabels voor bedrijfspanden

Energielabel kantoor aanvragen

Ben je ontevreden over je huidige energielabel of heb je hulp nodig bij het behalen van een verplicht C-label? De energieprestatie-adviseurs van Label-UP denken graag met je mee. Samen brengen we de opties in kaart en gaan we op zoek naar de goedkoopste maatregelen om je energielabel op te krikken. Wanneer je gaat verduurzamen, zijn er vaak verschillende subsidies en fiscale regelingen waar je gebruik van kunt maken. Ook hier kunnen wij je bij ondersteunen.

Energielabelhulp van Label-UP

Heeft jouw kantoorpand nog geen energielabel? Vraag dan snel je energielabel aan bij LabelUP. We bieden ook adviestrajecten aan om je te helpen je kantoor tegen minimale kosten naar een Energielabel C te brengen. Goed voor de planeet en je portemonnee. Meer weten over hoe onze verduurzamingservice in z’n werk gaat?

Energielabel aanvragen via LabelUP
Portret van Rick van Bee, EnergiePrestatie-adviseur
Ik sta voor je klaar

Heb je een vraag? Bel gerust tussen 09-17u.