Label-UP logo

Energielabel E

Energiezuinig leven is voor veel mensen steeds belangrijker geworden. Vanaf 1 januari 2021 is dit mede omgezet in de wettelijke verplichting van een energielabel wanneer je je huis verkoopt, (her)financiert of verhuurt. Een energielabel geeft in één oogopslag weer hoe energiezuinig een woning is.


Bovendien mogen woningen met een energielabel E, F of G vanaf 2030 niet meer verhuurd worden. Deze labels worden ook wel ‘rood’ genoemd omdat er veel energie verspild wordt. Dit is een van de redenen waarom het goed is om energiebesparende maatregelen te nemen. In dit artikel wordt het energielabel E besproken.

Overzicht van energielabels G t/m A++++. waarvan E eruit springt

Wat betekent Energielabel E?

Energielabel E heeft een energie-indexcijfer van 2,01 tot en met 2,40. Het is de op twee na laagste classificatie van de energielabels. Een woning met een E-label heeft vaak de volgende kenmerken:

  • Hoge energierekening;
  • Een verouderde CV-ketel;
  • Een gebrek aan isolatie;
  • (Deels) enkel glas;
  • Bouwjaar eerder dan 1974.

De oranje/rode energielabels hebben een (zeer) hoog energieverbruik. Als donkergeel energielabel kent het E-label een hoog energieverbruik. Het bouwjaar van deze woningen is in principe eerder dan 1974, omdat er in die tijd standaard nog niet goed geïsoleerd werd. Een bijkomend nadeel van het E-label is de mindere positie op de huizenmarkt.

Voorwaarden Energielabel E

Het verbruik voor de categorie E ligt tussen de 290 en 335 kWh per m2 per jaar. Daarmee wordt het label gezien als een ongunstig energielabel. Isolatiemaatregelen, waaronder zogenaamde 'quick wins' kunnen het label op eenvoudige wijze verbeteren tegen minimale kosten.

Dak van een vrijstaande woning met zonnepanelen, omringd door groene bomen

Hoe verbeter ik een E-label?

Er zijn tal van financiële redenen om een energielabel te verbeteren, zoals de hogere waarde van de woning en een lagere energierekening. Ook kan een beter geïsoleerd huis zowel in de winter als in de zomer comfortabeler zijn. Tenslotte is een lager energieverbruik beter voor het milieu. Tal van redenen dus om het energielabel te willen verbeteren.

Gelukkig zijn er veel manieren om het energielabel van uw huis te verbeteren:

  • Optimaliseren van gevel-, dak- en vloerisolatie;
  • Plaatsen van dubbelglas of een warmtepomp;
  • Zonnepanelen installeren.

Meer weten over de opties? Vraag bij Label-UP vrijblijvend een advies aan. Een energieprestatie-adviseur zal een aantal opties doorberekenen om tegen minimale kosten het label te verhogen en daarmee uw kosten te drukken en de waarde van uw woning te verhogen.

Label-UP staat voor je klaar om het energielabel van jouw woning te inspecteren. Onze adviseurs gaan graag met je in gesprek over de verduurzaming van jouw woning. Je krijgt nu tijdelijk een adviesgesprek ter waarde van €120,- helemaal gratis! Neem snel contact op via onderstaande button en plan je gratis Quickscan.

Energielabel aanvragen via LabelUP

Rechtstreeks contact met een energieadviseur?

Onze energieadviseurs staan elke werkdag voor je klaar om je vragen te beantwoorden.

Wij bellen je terug

Laat je naam en telefoonnummer achter en wij bellen je zo snel mogelijk terug.

Door dit formulier in te dienen ga je akkoord met onze en privacy policy.

Terugbelverzoek

Maak een afspraak om teruggebeld te worden

Portret van Rick van Bee, EnergiePrestatie-adviseur
Ik sta voor je klaar

Heb je een vraag? Bel gerust tussen 09-17u.