Alles wat je moet weten over Energielabel G

Energielabel G

Het minst gunstige energielabel is het G-label. Dit ‘rode’ label is zeer onzuinig en zorgt voor hoge energiekosten. Tevens zal een energielabel G geen positieve werking op de waarde van je woning hebben.

Door een energielabel aan te vragen kun je er achter komen in welke classificatie jouw woning valt. Zo weet je precies wat voor acties je kunt ondernemen om je woning te verduurzamen en op lange termijn te besparen op je woonkosten. In dit artikel zoomen we in op de betekenis en de voorwaarden van het laagste energielabel.

schematisch overzicht van energielabels waarin energielabel G is gemarkeerd

Wat betekent Energielabel G?

Energielabel G is het minst gunstige energielabel. Woningen met dit label hebben vaak een vooroorlogs bouwjaar en in de regel zijn er de afgelopen vijftig jaar geen energiebesparende ingrepen gedaan. Een huis met een G-label heeft vaak de volgende kenmerken:

  • Vooroorlogs bouwjaar;
  • Geen energiebesparende ingrepen;
  • Enkel glas;
  • Een oude CV-ketel;
  • Zeer hoge stookkosten.


Het G-label is het enige rode label en is daarmee extreem ongunstig. Het energieverbruik van woningen met dit label is onnodig en zeer hoog. Dat is vaak ook duidelijk merkbaar in de portemonnee en het dagelijkse wooncomfort.

Wat zijn de voorwaarden voor Energielabel G?

Een huis of appartement met het meest ongunstige energielabel verbruikt meer dan 380 kWh per m2 per jaar. Dat is een verbruik van twee of meer keer zo veel als Energielabel A.

energielabels

Hoe verbeter ik een G-label?

Gelukkig zijn er tal van mogelijkheden te bedenken om een rood energielabel te verbeteren. Een greep uit deze mogelijkheden:

  • Tochtstrips, gordijnen, radiatorfolie en vloerbedekking plaatsen;
  • Beter isoleren en ventileren door bijvoorbeeld spouwmuur-, dak- en vloerisolatie;
  • Dubbel- of HR-glas laten installeren;
  • Een warmtepomp of zonneboiler aanschaffen;
  • Zonnepanelen op het dak leggen.

Het is volstrekt logisch als je door de bomen het bos niet meer ziet en weten welke oplossingen passen bij jouw budget. Toch zullen investeringen in de energiezuinigheid op de lange termijn juist geld opleveren. Dergelijke inspanningen zullen de waarde van de woning verhogen, de gas- en elektrarekeningen omlaag brengen en het wooncomfort verhogen.

Weten waar je aan toe bent en wat de beste opties zijn? Vraag dan een energielabel aan bij LabelUP. Binnen vijf werkdagen ontvang je het label en kan er begonnen worden met het maken van een gericht plan om de energiezuinigheid van je woning te verbeteren. Hier helpen wij graag bij.

Energielabel aanvragen bij LabelUP

De inspecteurs van LabelUP staan graag voor je klaar voor een woninginspectie. Daarna is het mogelijk om bij onze energieprestatie-adviseurs een Quickscan te doen. Deze Quickscan t.w.v. €120 is nu tijdelijk gratis beschikbaar. Met onze software kunnen wij eenvoudig doorrekenen welke energiebezuinigende maatregelen in jouw geval het energielabel zullen opkrikken.

Energielabel aanvragen via LabelUP

Contact ons

Heb je vragen? Wij helpen je graag verder!

Wij bellen je terug!

Laat je naam en telefoonnummer achter en wij bellen je zo snel mogelijk terug.

Door dit formulier in te dienen ga je akkoord met onze en privacy policy.

Terugbelverzoek

Maak een afspraak om teruggebeld te worden

186 reviews

portretfoto van een vrouwelijke medewerker met pony
Ik sta voor je klaar

Heb je een vraag? Bel gerust tussen 09-17u.

Deze site gebruikt functionele, analytische en tracking cookies en externe scripts om je beleving te verbeteren. Meer info.