Label-UP logo

Energielabel & woningwaarde

Ben jij voornemens om een woning te verkopen of te verhuren en vraag jij je af wat de impact van het energielabel is op de waarde van de woning, lees dan snel door. Impact Energielabel op woningwaarde

Dat een beter energielabel leidt tot een lager energieverbruik en dat je daarmee jaarlijks flink kan besparen op je energierekening was je waarschijnlijk al van op de hoogte en zal je mogelijk niet verbazen. Echter, wist je ook dat een beter energielabel direct leidt tot een aanzienlijke stijging van je woningwaarde?

Een vaste prijs voor jouw energielabel

Wil jij je woning verkopen of verhuren en heb je nog geen energielabel? Dan ben je verplicht om er één aan te vragen.

BRL 9500 keurmerk logo
4 uit 5 sterren in donkergrijs

186 reviews

Uit verscheidende onderzoeken waaronder een studie uit 2018 van Calcasa is naar voren gekomen dat een beter energielabel gemiddeld leidt tot een 2% hogere verkoopprijs. Twee voorbeelden waarbij alle overige omstandigheden gelijk zijn (locatie, vierkante meters, woningtype, bouwjaar, etc.) behalve het energielabel

  • Bij een woning met met een “C” energielabel ligt de gemiddelde verkoopprijs 1.9% hoger dan bij een vrijwel identieke woning met een energielabel “D”.
  • Bij een woning met een energielabel “E” in plaats van een vrijwel identieke woning met een energielabel “G” bedraagt het verschil in de verkoopprijs zelfs 3.2%!


Met een gemiddelde verkoopprijs in 2020 van €340.000 levert je woning in bovenstaande voorbeelden dus respectievelijk €6.460 en €10.880 extra op bij de verkoop van je woning wanneer je een beter energielabel hebt. 

Heb je momenteel nog geen energielabel voor je woning of hebben er wijzigingen plaats gevonden die een impact hebben op je energieverbruik (nieuwe isolatie, vervanging ramen, nieuwe CV-ketel, zonnnepanelen, etc.) dan kan het dus financieel zeer interessant zijn om een nieuw energielabel aan te vragen! 

Energielabel aanvragen

Een nieuw energielabel kost immers nog geen €300 bij LabelUp terwijl de verkoopprijs mogelijk vele duizenden euro’s hoger kan liggen. Twijfel je nog of het aanvragen van een nieuw energielabel loont in jouw geval, neem dan gerust contact op! Wij helpen je graag verder.


Rechtstreeks contact met een energieadviseur?

Onze energieadviseurs staan elke werkdag voor je klaar om je vragen te beantwoorden.

Wij bellen je terug

Laat je naam en telefoonnummer achter en wij bellen je zo snel mogelijk terug.

Door dit formulier in te dienen ga je akkoord met onze en privacy policy.

Terugbelverzoek

Maak een afspraak om teruggebeld te worden

Portret van Rick van Bee, EnergiePrestatie-adviseur
Ik sta voor je klaar

Heb je een vraag? Bel gerust tussen 09-17u.