Label-UP logo

Het verhaal van Manon (32) uit Purmerend

“In 2019 heb ik mijn eerste woning gekocht. Een appartementje van 80m2 in Purmerend. Door de huidige woningmarkt was ik al lang blij dat ik een woning kon kopen, dus het energielabel D vond ik niet zo relevant. Tot ik erachter kwam dat woningen met een beter energielabel vaak in aanmerking komen voor een hypotheekrentekorting en het ook nog eens waardeverhogend werkt voor de woning. Daar had ik natuurlijk wel oren naar.


Toen ben ik gaan Googlen en kwam ik uit bij de "Energielabel berekenen" tool van Label-UP. Ik heb de tool ingevuld en kwam erachter dat het werkelijke energielabel van mijn woning waarschijnlijk een B- of zelfs A-label was. Ik heb daarom meteen contact opgenomen met Label-UP om te kijken of het de moeite zou zijn en zij vertelden me dat ik waarschijnlijk een A-label zou kunnen krijgen. Dus ik heb een inspectie ingepland en inderdaad een A-label gekregen. Niet normaal eigenlijk, want nu ga ik 1000 euro per jaar op mijn hypotheek besparen vanwege de hypotheekrentekorting van mijn bank.

Het verbaasde me echt dat het energielabel zoveel hoger uit kwam. Moet je je eens voorstellen hoeveel andere woningen dit hebben. Van Label-UP leerde ik dat mijn energielabel een oud energielabel was dat is uitgegeven onder de oude regelgeving. Ik zou het dus zeker aanraden om even na te gaan of jouw energielabel wel klopt. Van dat geld kun je een hele leuke vakantie boeken."

- Manon (32), Purmerend

Portret van Manon

Rechtstreeks contact met een energieadviseur?

Onze energieadviseurs staan elke werkdag voor je klaar om je vragen te beantwoorden.

Wij bellen je terug

Laat je naam en telefoonnummer achter en wij bellen je zo snel mogelijk terug.

Door dit formulier in te dienen ga je akkoord met onze en privacy policy.

Terugbelverzoek

Maak een afspraak om teruggebeld te worden

Portret van Rick van Bee, EnergiePrestatie-adviseur
Ik sta voor je klaar

Heb je een vraag? Bel gerust tussen 09-17u.