Label-UP logo

Energielabels bestaande woningen

Energielabel voor woningen

Sinds 1 januari 2021 geldt de wettelijke verplichting om een energielabel aan te vragen voor alle woningen. Dit geldt dus voor alle type woningen – appartementen, eengezinswoningen, vrijstaande woningen, enzovoort – maar ook voor alle bouwjaren.

Het is pas verplicht om een energielabel te hebben op het moment dat je de woning gaat verhuren of verkopen. Toch heeft het ook voordelen om erachter te komen wat je energielabel is. Je bent op die manier beter op de hoogte van de status en de waarde van je woning. Ook kun je nadenken over het treffen van energieprestatie verhogende maatregelen, waardoor je een beter energielabel kunt krijgen en je woning in waarde kunt laten stijgen.

woning verduurzamen informatie opzoeken

Wat is mijn energielabel?

Natuurlijk zijn er allerlei richtlijnen te vinden voor de voorwaarden per energielabel, dus je kunt met behulp van het internet wel een redelijke inschatting maken. Je vindt onder andere de voorwaarden voor Energielabel B of Energielabel C op onze site.


Maar officieel is er maar één manier om erachter te komen wat jouw energielabel is: door een energielabel aan te vragen bij gecertificeerd bedrijf.

Hoe kom ik aan een energielabel?

Het aanvragen van een energielabel bij Label-UP gaat erg eenvoudig. Het is mogelijk om het aanvraagformulier in te vullen of direct telefonisch contact met ons op te nemen. Vervolgens zullen wij samen met jou een geschikt moment uitzoeken waarop een van onze inspecteurs bij je langskomt.

Onze inspecteur kijkt onder andere naar de isolatie van gevels, vloeren en daken. Daarnaast bekijkt de inspecteur welke installaties je hebt. Hoe oud of nieuw is je CV-ketel als je die hebt? Liggen er al zonnepanelen op het dak?

Vervolgens wordt al deze informatie door ons verwerkt en ontvang je binnen vijf werkdagen het energielabel van de woning.

Blonde vrouw zit bellend op bruine bank met laptop op schoot

Bestaand energielabel aanpassen

Het verbeteren van een energielabel is vaak mogelijk door energiebesparende maatregelen te nemen. Een voorbeeld van een energiebesparende maatregel is het isoleren van je gevels, dak of vloer. Ook het investeren in zuinigere installaties, zoals een moderne CV-ketel of zonnepanelen kan erg gunstig zijn voor het energielabel.


De energieprestatie-adviseurs van Label-UP kijken graag met je mee om te bepalen welke kostenefficiënte maatregelen jij kunt nemen om je label te verbeteren van bijvoorbeeld een E-label naar een C-label.

Energielabel checken van je woning of bedrijfspand

Check welk energielabel je huidige of toekomstige woning of bedrijfspand heeft. Je ziet meteen of deze geldig is voor de verkoop of verhuur van het pand.

Man en vrouw zitten op de grond in woonkamer en kijken naar een laptop

Kosten energielabel woning

De kosten voor een energielabel zijn afhankelijk van het type woning dat je hebt. Een appartement is bijvoorbeeld goedkoper dan een vrijstaande woning. Dat komt simpelweg omdat onze inspecteur minder vierkante meters hoeft te beoordelen. Voor alle type woningen biedt Label-UP de laagste prijsgarantie. Zie voor de actuele prijzen onze prijzenpagina.

Lage prijs, hoog serviceniveau

Onze laagste prijsgarantie gaat niet ten koste van het serviceniveau. In tegendeel! Wij zijn er - vanaf het eerste contact, tot en met het uitvoeren van de inspectie - compleet op gefocust om het proces voor jou zo makkelijk mogelijk te maken. Heeft jouw huidige woning nog geen energielabel? Vraag dan snel je energielabel aan bij LabelUP.

Energielabel aanvragen via LabelUP

Rechtstreeks contact met een energieadviseur?

Onze energieadviseurs staan elke werkdag voor je klaar om je vragen te beantwoorden.

Wij bellen je terug

Laat je naam en telefoonnummer achter en wij bellen je zo snel mogelijk terug.

Door dit formulier in te dienen ga je akkoord met onze en privacy policy.

Terugbelverzoek

Maak een afspraak om teruggebeld te worden

Portret van Rick van Bee, EnergiePrestatie-adviseur
Ik sta voor je klaar

Heb je een vraag? Bel gerust tussen 09-17u.