Energielabels voor nieuwbouwwoningen

Over energielabels

Net als bij bestaande woningen kunnen nieuwbouwwoningen een energielabel hebben variërend van een G-label tot en met een A++++-label. Deze laatste is het meest energiezuinig.

Bij nieuwbouwwoningen worden vaker moderne isolatietechnieken en goede installaties gebruikt, waardoor het energielabel vaak al goed is. Toch is dit niet altijd het geval. Op deze pagina gaan we verder in op het energielabel bij nieuwbouwwoningen.

Is een energielabel voor een nieuwbouwwoning verplicht?

Voor alle nieuwbouwwoningen die opgeleverd worden is het verplicht om een definitief energielabel aan te vragen. Dit geldt zowel bij de aanvraag van de omgevingsvergunning als bij de oplevering. De verkoper van de woning heeft de eindverantwoordelijkheid om het energielabel aan te vragen.

Ook nieuwbouwwoningen die al een aantal jaar oud zijn moeten een energielabel hebben als de woning verkocht of verhuurd wordt. Mochten er na de oplevering duurzaamheidsmaatregelen getroffen zijn, dan kan het lonen om een nieuw energielabel aan te vragen. Hierdoor komt jouw energielabel ook overeen met de energiezuinigheid van je woning. En dat werkt in je voordeel.

energielabels

Energielabel A++++ bij nieuwbouw

Een energieneutrale woning, ook wel een ‘nul-op-de-meter’ woning, krijgt eigenlijk altijd energielabel A++++. De energierekening zal zeer laag zijn, doordat er bijvoorbeeld een hybride warmtepomp geïnstalleerd is die gevoed wordt door zonnepanelen. Veel nieuwbouwwoningen streven naar energieneutraliteit, omdat het grote voordelen met zich meebrengt. Het doet de waarde van het huis ten goede, maakt de maandelijkse energierekeningen zeer laag en zorg voor een verhoogd wooncomfort door goede isolatie.

Nieuwbouwwoning verduurzamen

Het kan goed zijn dat jij in het bezit bent van een nieuwbouwwoning met een energielabel A+ of A++. Hoewel dit een zeer goed label is, is het goed mogelijk dat je met vrij eenvoudige maatregelen een nog beter label kunt krijgen. Misschien streef je naar energieneutraliteit en dus een A++++ label?

De energieprestatieadviseurs van LabelUP helpen je hier graag mee verder. Samen gaan we in gesprek over de mogelijke te nemen maatregelen. Heb je bijvoorbeeld al een hybride warmtepomp? Of heb je al Triple HR glas? We gaan op zoek naar de meest kostenefficiënte maatregelen om jouw woning nóg duurzamer te maken.

Energielabelhulp van Label-UP

Wij bieden ook adviestrajecten aan om je te helpen je woning tegen minimale kosten naar een Energielabel A te brengen. Goed voor de planeet en je portemonnee. Meer weten over hoe onze woningverduurzaming service in z’n werk gaat?

Energielabel aanvragen via LabelUP

Rechtstreeks contact met een energieadviseur?

Onze energieadviseurs staan elke werkdag voor je klaar om je vragen te beantwoorden.

Wij bellen je terug

Laat je naam en telefoonnummer achter en wij bellen je zo snel mogelijk terug.

Door dit formulier in te dienen ga je akkoord met onze en privacy policy.

Terugbelverzoek

Maak een afspraak om teruggebeld te worden

portretfoto van een vrouwelijke medewerker met pony
Ik sta voor je klaar

Heb je een vraag? Bel gerust tussen 09-17u.

Deze site gebruikt functionele, analytische en tracking cookies en externe scripts om je beleving te verbeteren. Meer info.