Bij het verduurzamen van je woning komt veel kijken. Isolatie, warmtepompen, zonnepanelen, subsidies, financiering, verduurzamingsadvies... Maar waar begin je? En hoe zorg je ervoor dat je tegen minimale kosten een maximaal verduurzamingsresultaat kunt behalen?
Verduurzamen met Label-UP: ontzorgd van A tot Z
Welke verduurzamingsmaatregelen leveren direct veel besparingen op? Welke maatregelen hebben de meeste impact en kosten het minst? Verduurzamen van je woning hoeft geen ingewikkelde en uitdagende onderneming te zijn met de hulp van Label-UP.
Wat je ook niet, bel niet zomaar een aannemer, installateur of isolatiebedrijf. Deze partijen hebben vaak maar één belang en dat is het verkopen van hun eigen product en/of dienst. Laat je altijd eerst adviseren door een onafhankelijke en gediplomeerde Energie Prestatie-Adviseur. Zo weet je precies wat voor jouw specifieke woning de beste, meest efficiënte verduurzamingsoplossing is. Renovatie- en verduurzamingswerkzaamheden zijn niet goedkoop, dus een slim plan van aanpak kan je veel geld besparen.
Waarom moet ik mijn woning verduurzamen?
Een energiezuinige woning is belangrijker dan ooit. Energieprijzen zijn in veel gevallen verdrievoudigd en bij de meeste banken krijg je een hypotheekrentekorting oplopend t/m 0.20% voor een beter energielabel. Bovendien verkopen energiezuinige woningen beter en zijn ze meer waard. Tot slot woont het een stuk prettiger in een energiezuinige woningen en is een energiezuinige woning een stuk beter voor het klimaat. Het is dan ook niet gek dat veel mensen zich bezig houden met woningverduurzaming.
Een goed geïsoleerde woning verbruikt minder energie om warm/koud te blijven. En dat merk je in de portemonnee.
Energiezuinige woningen zijn in de regel meer waard en worden sneller verkocht dan niet-energiezuinige woningen.
Bij sommige banken krijg je korting op je hypotheekrente wanneer je woning een groen(er) energielabel heeft.
Wanneer je woning energiezuinig is, is dat minder belastend voor het milieu en beter voor onze planeet.
Voor het woningwaarderingsstelsel (WWS), ook wel huurpuntentelling genoemd, is een duurzame woning essentieel.
Met verduurzamingswerkzaamheden kun je vaak aanspraak maken op subsidies en financiële regelingen.
En zijn heel veel verschillende maatregelen die je kunt nemen voor het verduurzamen van je woning. Van klein tot groot, van kosteloos tot heel duur.
Maatregelen voor het verduurzamen van je huis zijn bijvoorbeeld:
Subsidies of geld lenen voor verduurzamen woning
Wil je graag actie ondernemen om je woning te verduurzamen, maar vind je het lastig om daar budget voor vrij te maken? Er zijn gelukkig heel veel financiële hulpmiddelen om woningverduurzaming voor iedereen mogelijk te maken.
Bij de Nederlandse overheid kun je subsidie krijgen voor het verduurzamen van je woning tot wel 30%, dankzij de campagne “Energie besparen doe je nu”.
Ook zijn er verschillende manieren waarop je geld kunt lenen om je woning te verduurzamen. Bijvoorbeeld met de duurzaamheidslening, energiebespaarlening of een duurzame hypotheek.
Verduurzamen woning in combinatie met een energielabel aanvragen: welke volgorde?
Het uitgangspunt is dat nadat de woning is verduurzaamd, het energielabel vernieuwd zal worden. Als het energielabel toch al vernieuwd dient te worden, wat is dan de beste volgorde? Een EnergiePrestatie-Adviseur komt idealiter vóór de werkzaamheden langs zodat je een op gemaakt advies krijgt over wat het meeste impact heeft op een verbetering van je energielabel. Zo weet je altijd zeker dat:
Onze gecertificeerde energie prestatie-adviseurs begeleiden je graag van begin tot eind bij het verduurzamen van je woning. Dit scheelt je niet alleen veel tijd en gedoe maar bovenal al snel duizenden euro’s bij de uitvoering. Label-UP komt met drie verduurzamingscenario’s voor jouw woning en maakt het volledig inzichtelijk wat de impact is van bepaalde maatregelen, zodat je een beter geïnformeerde keuze kunt maken. Zo voorkom je onnodig dure verduurzamingsmaatregelen.
Het woningverduurzamingproces van Label-UP ziet er als volgt uit:
0-Meting
Onze gecertificeerde EP-Adviseur voert een energielabelinspectie uit conform de voorgeschreven NTA8800 richtlijnen om het huidige energielabel te bepalen.
Na de 0-meting gaan wij aan de slag met het opstellen van 3 verduurzamingsadviezen specifiek op maat gemaakt voor deze woning. Uitgangspunt daarbij is om tegen minimale kosten een maximaal verduurzamingsresultaat te kunnen behalen.
Het verduurzamingsadvies zal persoonlijk besproken worden. Hierbij kunnen nog extra vragen worden gesteld en laatste wijzigingen nog kunnen worden doorgevoerd.
Het huidige energielabel wordt geregistreerd.
Rapportage
Tot slot wordt er een beknopte rapportage van het verduurzamingsadvies opgesteld en gedeeld met opdrachtgever.
Indien je aan de slag wil met het verduurzamingsadvies kunnen wij je ook bijstaan bij de aanvraag voor de subsidies & financiering voor de werkzaamheden.
Wij kunnen eveneens een offerte uitbrengen in samenwerking met onze partners voor de uitvoer van de verduurzamingswerkzaamheden.
t.w.v. €95
Bespreek algemene verduurzamingsopties in een videocall met Steven Kramer
Ontvang drie op maat gemaakte verduurzamingscenario’s van een EP-Adviseur
Wanneer je nog niet zeker weet of verduurzamen bij jouw woning zinvol is.
Wanneer je al weet dat je wilt verduurzamen, alleen nog niet weet hoe.
Door middel van de warmteverliesberekening door Label-UP wordt het precieze vermogen (in kilowatt) bepaald dat nodig is om een woning efficiënt te verwarmen. Klik hieronder om meer te leren of direct contact op te nemen.
Onze energieadviseurs staan elke werkdag voor je klaar om je vragen te beantwoorden.
Laat je naam en telefoonnummer achter en wij bellen je zo snel mogelijk terug.
Door dit formulier in te dienen ga je akkoord met onze en privacy policy.
Maak een afspraak om teruggebeld te worden
Heb je een vraag? Bel gerust tussen 09-17u.