Label-UP logo

Warmtescan voor woningen

van Label-UP

Onnodig warmteverlies van je woning kan wel honderden euro's per jaar kosten. Met een warmtescan van Label-UP kun je de problemen in kaart brengen en zorgen voor efficiëntere energiehuishouding.

Slim inzicht in onnodig warmteverlies

Tot maar liefst 63% van oudere woningen verliest onnodig veel warmte en/of zijn slecht of verkeerd geïsoleerd, dat leidt tot een onnodig hoge energierekening wat in veel gevallen tot wel honderden euro’s per jaar kan oplopen. In sommige gevallen is er wel geïsoleerd maar is het isolatiemateriaal niet goed aangebracht, dit kan alleen middels een warmtescan / thermografisch onderzoek inzichtelijk gemaakt worden. Hieronder leggen wij uit wat een warmtescan / thermografisch onderzoek inhoudt , waarom het belangrijk is, wat er tijdens de inspectie wordt onderzocht, en wat de voordelen zijn.

warmtescan icoon
Warmtescan prijs

Appartement

195

Eengezinswoning < 125m²

225

Eengezinswoning 125m² - 175m²

240

Eengezinswoning > 175m²

275


Bedrijfspand < 250m²

295

Bedrijfspand 250 - 1000m²

385

Bedrijfspand > 1000m²

Offerte

Wat is een warmtescan?

Een thermografisch onderzoek, ook wel bekend als een warmtescan, is een inspectie van een woning waarbij een thermografische camera wordt gebruikt om temperatuurverschillen in kaart te brengen. Met behulp van deze beelden kunnen we verborgen gebreken in je huis detecteren die normaal gesproken niet met het blote oog zichtbaar zijn. Denk hierbij aan isolatieproblemen, luchtlekken, lekkages in leidingen, problemen met vloerverwarming, vochtproblemen en meer. Wij kunnen letterlijk door muren en belemmeringen heen kijken en door middel van de warmteverschillen de problemen inzichtelijk maken zodat je al snel honderden euro’s per jaar kan gaan besparen.

Rijtje twee-onder-één-kap-woningen met zonnepanelen op het dak

Waarom een warmtescan uit laten voeren?

Een thermografisch onderzoek biedt diverse voordelen. Ten eerste kunnen we met deze scan onzichtbare gebreken in een vroeg stadium opsporen, waardoor je op tijd actie kunt ondernemen om verdere schade te voorkomen en hoge onderhoudskosten te vermijden. Daarnaast draagt een thermografische inspectie bij aan een efficiëntere energiehuishouding, omdat je inzicht krijgt in eventuele warmtelekken en isolatieproblemen.

Veel woningen beschikken over een te laag energielabel omdat isolatiemateriaal nooit is aangetoond tijdens een eerdere inspectie (omdat er bijv. geen factuur aanwezig was). Dat is zonde, want daardoor kom je nu wellicht niet in aanmerking voor de hypotheekrentekorting en valt de waarde van de woning aanzienlijk lager uit.

Het is raadzaam om een warmtescan van je woning te laten uitvoeren voordat je een huis koopt. Door tijdens de bouwkundige keuring ook een thermografisch onderzoek te laten doen, kun je ervoor zorgen dat je een weloverwogen beslissing neemt over de staat van de woning. Zo voorkom je onaangename verrassingen en mogelijke extra kosten in de toekomst.

Wat wordt er onderzocht tijdens een thermografische keuring?

Tijdens een thermografisch onderzoek worden verschillende aspecten van je woning geanalyseerd, waaronder:

  • Isolatieproblemen;
  • Luchtlekken;
  • Lekkages in leidingen;
  • Niet goed functionerende radiatoren;
  • Problemen met warmteontwikkeling;
  • Vloerverwarming problemen (of lekken);
  • Vochtproblemen & inwendige condensatie;
  • Kierdichtingen, warmtelekken en koudebruggen.

Met behulp van de warmtescan lokaliseren we deze problemen en voorzien we je van gedetailleerde informatie in een duidelijk rapport om de problemen effectief aan te pakken. Uiteraard voorzien wij jullie daarbij ook graag van een offerte.

Gele glaswolisolatie in schuine wand van dakkapel met ramen

De voordelen van een warmtescan op een rij:

Blauw icoon van 1

Vroegtijdige detectie van verborgen gebreken, wat latere hoge kosten voorkomt.

Blauw icoon van 2

Controleren van isolatie van de woning, is de spouw-, vloer- en dakisolatie wel goed aangebracht door de aannemer? Zijn hier wellicht lekken / gebreken aanwezig?

Blauw icoon van 3

Een relatief lage investering in vergelijking met de potentiële besparingen op energiekosten en reparaties.

Blauw icoon van 4

Wettelijk geldend bewijs in het kader van een energielabel inspectie conform de NTA8800 richtlijnen.

Blauw icoon van 5

Inzage in eventuele problemen van de radiatoren en vloerwarming.

Blauw icoon van 6

Snelle en efficiënte inspectie die weinig tijd in beslag neemt.

Blauw icoon van 7

Gedetailleerd rapport met foto's als bewijsmateriaal en overzicht van de bevindingen.

Hoe verloopt een warmtescan?

Onze gecertificeerde inspecteurs voeren het thermografisch onderzoek met zorg en precisie uit. Met behulp van een warmtebeeldcamera worden foto's van je woning gemaakt, waarbij we de temperatuurverschillen in kaart brengen. Deze beelden vertalen we vervolgens naar een overzichtelijk rapport met thermografische foto's waarin we aangeven waar de problemen zich bevinden en hoe je ze kunt oplossen.

We geven ook advies over de mogelijke gevolgen als je de gebreken negeert, zodat je weloverwogen beslissingen kunt nemen. Een warmtescan wordt vaak gecombineerd met een energielabel inspectie omdat met de warmtescan ook isolatie aangetoond kan worden (bijvoorbeeld bij het ontbreken van documentatie).

Energielabel aanvragen via LabelUP

Waarom kiezen voor Label-UP?

Bij Label-UP kun je rekenen op een professionele en betrouwbare thermografische inspectie. Onze experts voeren het onderzoek uit volgens geldende normeringen, wat garant staat voor kwaliteit en betrouwbaarheid. Je krijgt daarmee precies inzage in de gebreken en eventuele verbetermogelijkheden van je woning en kunt daarmee eveneens een beter energielabel en een lagere energierekening realiseren.

Warmtescan aanvragen

Kies voor een thermografisch onderzoek van Label-UP en ontdek de verborgen gebreken in je woning. Met onze gedetailleerde rapportage heb je een duidelijk inzicht in de staat van je huis en kun je tijdig actie ondernemen om comfortabel en energiezuinig te wonen.

Vraag een warmtescan aan voor jouw woning
Vanaf €195

incl. BTW

Vul dit formulier in en dan nemen wij zo snel mogelijk contact op voor je aanvraag.

Door dit formulier in te dienen ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacy policy.

Rechtstreeks contact met een energieadviseur?

Onze energieadviseurs staan elke werkdag voor je klaar om je vragen te beantwoorden.

Wij bellen je terug

Laat je naam en telefoonnummer achter en wij bellen je zo snel mogelijk terug.

Door dit formulier in te dienen ga je akkoord met onze en privacy policy.

Terugbelverzoek

Maak een afspraak om teruggebeld te worden

Portret van Rick van Bee, EnergiePrestatie-adviseur
Ik sta voor je klaar

Heb je een vraag? Bel gerust tussen 09-17u.