Label-UP logo

Koellast berekening

Kies de juiste airco voor je woning met een koellastberekening van Label-UP. Daarmee bereken je de exacte koelcapaciteit en weet je zeker dat je niet voor verrassingen komt te staan.

Waarom een koellast berekening?

Dat de zomers steeds warmer worden met meer warme dagen is iedereen opgevallen. Woningen zijn vaak steeds beter geïsoleerd waardoor de warmte ook langer in de woning blijft hangen. Vaak is bij het ontwerp van de woning niet goed nagedacht over een te hoge binnentemperatuur. Dit kan erg oncomfortabel zijn, met name in de nacht.

Het is dan ook niet gek dat steeds meer eigenaar-bewoners kiezen voor een koelsysteem (airconditioning). Vaak wordt er contact opgenomen met een installateur die niet alleen een offerte afgeeft voor de installatie maar zelf ook het advies afgeeft voor welke installatie gekozen dient te worden en daar gaat het helaas regelmatig fout.

Om te voorkomen dat er niet voldoende gekoeld kan worden of dat er te veel koelvermogen is (met een te hoog energieverbruik als gevolg), is het van belang om een gedetailleerde koellast berekening uit te laten voeren. Daarbij wordt met software per ruimte bepaald wat het benodigde koelvermogen is bij een specifieke aanvaardbare binnentemperatuur in de zomermaanden.

Wat is een koellast berekening?

Bij een koellast berekening wordt er per ruimte van het gebouw doorgerekend wat het exacte koelvermogen is dat benodigd is voor een optimale koeling. Het uitgangspunt is dat er genoeg koelvermogen is om de vertrekken afdoende te kunnen koelen, maar dat er tegelijkertijd niet te veel koelvermogen is wat kan leiden tot een onnodig hoge energierekening.

Bij onze koellast berekening geven wij door middel van onze geavanceerde software een duidelijk inzicht in de verscheidende ontwerpparameters zoals zonwering, overstekken, de oppervlakte en isolatiewaarden van het glas en de invloed van deze elementen op het benodigde koelvermogen.

Met onze koellast berekening krijg je dus de perfecte basis voor de installatiekeuze van een koelsysteem. Met onze koellast berekening kun je met de installateur de juiste keuzes maken voor het koelsysteem. Uiteraard helpen wij hier ook graag bij en kunnen we je eventueel ook van een offerte voorzien voor een koelsysteem.

Koellast berekening tarieven

Bij Label-UP helpen we graag met het opstellen van de koellast berekening. De tarieven zijn afhankelijk van de oppervlakte van het gebouw en zijn hieronder opgenomen. De tarieven zijn excl. BTW.

verduurzamingsconsult icoon

Kleine woning < 100m²

265

Normale woning 100 - 200m²

325

Grote woning 200 - 300m²

350

Zeer grote woning > 300m²

390

Laagste prijsgarantie

Binnen 5 werkdagen in huis

Essentieel voor een goed installatieconcept

Vanaf €245,- excl. BTW

Koellast berekening aanvragen

Vul dit formulier in en dan nemen wij zo snel mogelijk contact op voor je aanvraag

Door dit formulier in te dienen ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacy policy.

Portret van Rick van Bee, EnergiePrestatie-adviseur
Ik sta voor je klaar

Heb je een vraag? Bel gerust tussen 09-17u.